Najmlađi kartingaši oduševili publiku | Sportski auto i karting savez Srbije

Najmlađi kartingaši oduševili publiku

03.07.2017

FOTO GALERIJA

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Sbije, a pod pokroviteljstvom Opštine Kula i Turističke organizacije Kula, na poznatom kartodromu u tom mestu vožen je drugi vikend Šampionata Srbije u kartingu.

U četiri raspisane klase na stazi se pojavilo 18 vozača. U najmanjoj klasi, nazvanoj „baby 60“, redosled četvorke u plasmanu bio je identičan u obe trke. U prvoj trci Andrej Dobrota slavi ispred Petra Bogatinovskog u super neizvesnom finišu, baš kao što Nikolaj Vučković uspeva da razlikom manjom od pola sekunde reši pitanje trećeplasiranog u borbi sa Nemanjom Jovanovića. U drugoj trci je viđena sasvim drugačija slika, pošto Bogatinovski ubedljivo slavi ispred Dobrote, dok su Vučković i Jovanović ponovo na pozicijama tri i četiri.

U klasi II, nazvanoj „mini 60“, trojka na podijumu je ista u obe trke, ali u različitom rasporedu. Igor Tešević biva za tri desetinke bolji od Andreja Petrovića za pobedu u prvoj vožnji, dok je Dimitrije Kovačević četiri desete bolji od Nemanje Grubina u okršaju za treće mesto. Peta poziciija pripada Danilu Novakoviću. U popodnevnoj vožnju, Andrej Petrović uspeva da se revanšira Igoru Teševiću za poraz u uvodnoj trci, a raspored ostale trojice je identičan onome iz podnevne trke- Kovačević, Grubin i Novaković.

Klasu III, pod imenom „KF 3“, s dva trijumfa obeležio je Nikola Tošić. Mlada dama, Dunja Đođrđević, pokazala je izuzetnu veštinu i znanje osvajanjem drugog mesta u prvoj trci, dok je u drugoj završila na četvrtom mestu. Odlične plasmane beleži i Mateja Soldat uspevši da se u oba navrata popenje na pobednički podijum, jednom kao treće, a potom i kao drugoplasirani. Jedan pehar za treću poziciju, i to u drugoj vožnji, odneo je Vuk Slijepčević, pošto je prethodno kažnjen brisanjem iz plasmana prve trke. Vredne bodove upisao je i Mijat Preradović osvajanjem po jednog četvrtog, tj. petog mesta.

U najjačoj klasi IV, imena „125 T&G“, odlični Predrag Spasojević oba puta biva bolji od Duška Ćirića u borbi za pobedu. S druge strane, Saša Filipović i Marko Tomanović upisali su po jedno treće mesto. U konkurenciji klubova AKSK Crvena zvezda ubedljivo trijumfuje sa 140 bodova, odnosno tačno po 70 osvojenih u svakoj trci. Ekipa ASK Sportiko rejsing tim u obe vožnje osvaja drugo mesto, a AKK Kart sprint iz Paraćina, odnosno AMK Karbo Pančevo zauzimaju po jednu treću poziciju.

Naredni takmičarski vikend kartignaša predviđen je za 29. i 30. jul, takođe na kartodromu u Kuli.