Neka nova Avala za CEZ bodove

22.06.2017

Posle više nego uspešno odrađene kružne trke, Srpski auto i karting savez Srbije, u suorganizaciji sa AMS Srbija, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, 24. I 25. Juna priređuje brdsku trku Avala, koja ima međunarodni karakter. Posle petogodišnje pauze, čuvena staza na beogradskoj planini vraća se u kalendar takmičenja, ne samo za domaći Šampionat, veći će se za bodove boriti i svi oni koji žele da upišu poene za Centralnoevropsku zonu. Prema prvim najavama, za vikend se na Avali očekuje oko 50 takmičara, među kojima će biti i gosti iz Poljske, Crne Gore i BiH.

Zbog svega gore navedenog, SAKSS i AMSS su ponovo imali značajnog partnera u Gradu Beogradu, posredstvom Beokom servisa, pa su gradske javne službe ponovo uradile veliki posao na pripremi staze. Kompletna asfaltna podloga je promenjena, naneta su dva sloja novog asfalta celom dužinom staze, a delovi predviđeni za publiku su uređeni i spremni da dočekaju sve zainteresovane gledaoce. Prostor oko Avalskog tornja je takođe „umiven“, a upravo će ova institucija i građani imati velike koristi nakon trke, jer će put od podnožija ka tornju sada biti bukvalno poput piste.

Brdska trka „Avala 2017“ počinje verifikacijom i tehničkim pregledom, koji su na programu u subotu, 24. Juna, od 07 do 10 časova. Prvi od dva predviđena treninga startovaće tačno u podne, a drugi se vozi 30 minuta nakon završetka prvog treninga.

U nedelju, 25. juna, posle svečanog otvaranje prvi automobil startuje u 12:00 časova. Drugo „penjanje“ predviđeno je oko 14:00 časova, a svečano proglašenje podno veličanstvenog tornja zakazano je za 16:00 časova.

Ukoliko tehnički zahtevi dozvole, i nsa Avalae će biti emitovan direktan prenos nedeljne trke, ne samo na zvaničnom sajtu SAKSS- a, i njegovim Youtube i Facebook kanalima, već i na sportskoj televiziji SOS kanal.