Hibrid za pamćenje - Mišeluk | Sportski auto i karting savez Srbije

Hibrid za pamćenje - Mišeluk

05.06.2017


FOTO GALERIJA


VIDEO GALERIJA

Druga trka Šampionata Srbije na kružnim stazama vožena je na čuvenom Mišeluku, gde su Novosađani obeležili skromni jubilej 35. izdanja možda i najpoznatije domaće staze, naravno uz legendarno Ušće. Organizacija lokalne ekipe SAMK 021 je i ovoga puta bila na visokom nivou, kašnjenja su bila minorna, merena u sekundama, a reakcije funkcionera i sudija pravovremene i tačne.

Još su subotnji treninzi nagovestili da će nedeljne trke biti prilično zanimljive, s fokusom na dešavanja u popularnom „hibridu“. Aktuelni šampion Nastasijević je izborio najbolju startnu poziciju, a iza njega, na rastojanju od svega četiri desetinke, smestili su se Marko Pavlićević, Viktor Davidovski i Časlav Tošić. Ova četvorka vodila je i u nedelju sjajne borbe, neprestano se smenjujući u vođstvu, a peti čovek te vodeće grupe bio je Jovan Lazarević. Upravo je popularni Bekinac prvi ostao bez šanse da pobedi, zbog kvara svog „hibrida“, a u neizvesnom finišu najbolje se snašao Viktor Davidovski, dok su se na podijumu našli još Dušan Nastasijević i Časlav Tošić. Bez pehara ostaje Pavlićević, a iza leđa ove četvorke u još jednom prilično uzbudljivom okršaju Risto Vukov uspeva da nadmaši Petra Miloradovića i Nikolu Jovanovića. Veteran Zvezdan Jovanović je osmi, ispred povratnika Aleksandra Pantelića i iskusnog Predraga Lambaše.

Za razliku od „hibrida“, mnogo izvesnije bilo je u klasi „mali N“. Subotnju dominaciju s treninga Marko Mirić je potvrdi  i u trci, pobedivši lagano ispred Nikole Lazarevića i Đorđa Ristića, koji nije našao načina da dođe do pozicije dva. Odlično četvrto mesto upisuje Đorđe Vulović, premda s veliki zaostatkom za pobednikom, a iza njega ostaju Dragan Gajić i Miloš Paunović.

U diviziji tri, gde je „uklopljeno“ sve ostalo što nisu „jugići“ specifikacije „mali N“ i „hinrid“, bez ikakvih problema slavio je Dragan Stojković. Posle najboljeg vremena na treningu, popularni Verba je i u trci pokazao da popravljena „alfa 147“ radi besprekorno. Uprkos problemima s klizanjem lamele, Darko Božilović uspeva da prođe ciljem drugoplasirani, i to su jedina dvojica koja završavaju u klasi devet. U celoj diviziji je svakako bila najuzbudljivija botba u klasi tri, gde je Radmilo Vojnović slavio ispred Milovana Ratkovića i Makedonca Martina Deleva. Pobednik prve dve trke u Kraljevi, Dragan Filipović, završio je trku izletanjem posle naletanja na ulujnu fleku, mada je i u subotu imao dosta tehničkih problema s menjačem.

U klasi četiri još jednom opušteno i ubedljivo slavi Nenad Savić, ali zato žestoku borbu za drugo mesto do samog kraja vode Marko Vukašinović i Stefan Stojanović. Tek neznatno iskusniji Vukašinović u cilju biva sekundu brži ispred momka koji je tek počeo da sakuplja iskustvo i trkačke kilometre.

Nekada vrlo popularne „fiće“ u obe raspisane klase Kupa „namakle“ su svega osam startera, od kojih sedam stiže do cilja. Ubedljivi trijumf slavi Nikola Ekmeščić, ispred Marka Pavlovića i Aleksandra Radisavljevića, u za publiku prilično nezanimljivoj trci.