Nagrada Beograda - Memorijal Mirko Butulija

11.09.2020

Ovog vikenda na legendarnoj stazi Ušće biće vožena druga trka Šampionata Srbije na kružnim stazama, pod imenom "Nagrada Beograda - Memorijal Mirko Butulija".
Organizatori takmičenja su Sportski auto i karting savez Srbije, uz generalno pokroviteljstvo Grada Beograda.

Pored najboljih domaćih automobilista, na stazi dugoj 2.100 metara naći će se i takmičari iz inostranstva, pre svega BiH, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije, pošto će trka biti bodovana i za Šampionat Centralnoevropske zone i Prvenstvo BiH. Važno je napomenuti da će tokom oba dana biti vožen i Kup starovremenskih vozila i Tvingo kup, serije koja privlači sve više pažnje među početnicima i najmlađim takmičarima. Očekuje se učešće oko 100 takmičara u  svim divizijama i šampionatima.


Program takmičenja predviđa kvalifikacione treninge tokom subote, u periodu od 12:00 do 17:00 časova, a potom slede uvodne trke Kupa starovremenskih vozila i Tvingo kupa. U nedelju program počinje svečanim otvaranjem, predviđenim tačno u podne, a prva od ukupno sedam trka po divizijama startuje u 12:10 časova.

Nažalost, usled epidemije COVID- 19, takmičenje će, po preporukama Ministarstva zdravlja, biti održano bez prisustva publike, dok će se svi akteri strogo pridržavati svih epidemioloških instrukcija SAKSS- a i Ministarstva sporta i omladine. Ušće je ulična staza, pa će tokom vikenda biti izmena u saobraćaju linija gradskog prevoza koje idu Bulevarom Nikole Tesle i ulicom
Trešnjinog cveta, u periodu od subote, 12. septembra, od 00.00 časova, do nedelje, 13. septembra, takođe do 00:00 časova.
– vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 u navedenom periodu kretaće se u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta, a dalje redovnom trasom;
– vozila sa linija 27E i 35 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/”;
– vozila sa linije javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)” sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića –interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.