Milovanoviću 4. Mionica reli

04.08.2020

Drugo ovosezonsko takmičenje 4. Mionica reli koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu i šampionat Srbije pripalo je posadi Lazar Milovanović  - Dejan Golić više nego zasluženo. Posle devet brzinskih ispita na pet lokacija ekipa iz Užica bila je za 15.6 sekundi brža od drugoplasirane posade Nikola Jović – Sanja Novaković. Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Dejan Pejić – Dušan Đoković, čije vreme tek dolazi.

Posle tehničkog prijema i verifikacije koji su odrađeni u petak 31. jula pravo nastupa ostvarilo je 19 od ukupno 25 prijavljenih posada. U subotu 1. avgusta tačno u 9.12 minuta startovao je prvi brzinski ispit Mioni 1 i od toga trenutka krenula je bespoštedna borba između posada L. Milovanović – D. Golić i N. Jović – S. Novaković. Milovanović je Mioni 1 dobio za 01.5 sekundi. Rajković 1 pripao je Joviću za 05.9 sekundi. Milovanović uzvraća na brzincu Mioni 2 za dve sekunde, da bi na Rajkoviću 2 bio brži 4.5 sekundi. Brzinski ispit Rajković extra takođe je pripao Milovanoviću za 8.3 sekundi.

Posle pauze za redovni servis takmičari kreću na dve nove lokacije i Jović na brzincu Markova crkva 1 beleži bolje vreme za osam desetih delova sekunde. Milovanović uzvraća na brzinskom ispitu Brežđe 1 sa 5. 4 sekunde. Jović je opet bio brži na brzincu Markova crkva 2 za 1.8 sekundi što nije bilo dovljno da nadokandi već vremenski zaostatak. Brežđe 2 je odrađen rutinski i još jednom valja naglasiti da su Milovanović i Jović 4. Mionica reli učinili uzbudljivim i na trenutke neizvesnim za gledanje ljubiteljima kraljevske discipline auto sporta.

Generalni plasaman

1. L. Milovanović – D. Golić. 2. N-. Jović – S. Novaković, 3. D. Pejić – D. Đoković, 4. T. Nikitović – M. Milanović, 5. A. Todorović – M. Savić, 6. G. Nešić – L. Kotorčević, 7. G. Rabasović – M. Janić, 8. D. Mitrović – U. Lukić, 9. A. Korčula – M. Đukić, 10. A. Ančić – D. Sekulić


MAKSIMALNE MERE ZAŠTITE

U skladu sa situacijom povodom pandemije korona virusa, organizator takmičenja preduzeo je maksimalne mere zaštite svih učesnika 4. Mionica relija. Poštujući pre svega mere Svetske zdravstvene organizacije SZO, zatim Svetske automobilske federaicije FIA i naravno i Republičkog kriznog štaba.

To je podrazumevalo da sve posade dobile zaštitne rukevice, po dve maske, alkohol u bočici i vlažne maramice na bazi alkohola. Ceremonijalni start je odložen, zbog mera predostrožnosti, a dodela pehara posadama na osnovu plasmana na ciljnoj rampi je upriličena pojedinačno, uz maksimlane mere zaštite.