Andrej Petrović trijumfom sefteisao X30 junior kategoriju

22.10.2019

Minulog vikenda na stazi blizu Rima Vale del Liri, Andrej Petrović u premijernom nastupu u Copa Italija 2019., ostvario je pobedu u kategoriji X30 junior. U jakoj konkurenciji, vicešampion Srbije u rotaks junor kategoriji, i pored činjenice da prvi put vozi u pomenutoj klasi i sa novim timom, bio je na visini zadatka i postavio domaći za ostalu družinu.

- Newman motosport team sa kojim smo predhodnog vikenda testirali karting pozvao me je da vozim za njih na trci Copa Italia. Pobeda u X30 klasi definitvno je najbolji način da opravdam ukazano poverenje. Koliko sam doprineo sebi toliko sam i njima omogućio da ostvare veliki uspeh - rekao je je Andrej Petrović posle trke.

Da je ozbiljan i nameran da iskaže vozačko umeče Petrović je demonstrirao tokom kvalifikacija izborivši prvi startni red, tačnije drugu poziciju. Do finalne trke valjalo je odraditi kvalifikacione.

- Prvu kvalifikacionu trku završio je na trećem mestu, a drugu na prvom. Tokom polufinalne trke udario ga je drugi vozač, pa je dospeo na 13. mesto, ali je uspeo da se probije napred i da završi kao peti i time zaradio startnu pozicju za finalni okršaj. Od starta mudro i taktički obilazio je jednog po jednog i 5 krugova pre kraj poveo je trku, da bi prvi prošao kroz cilj. Andrej je presrećan jer je nastavak takmičenja u Italiji posle 10 meseci započeo kao pobednik, što će mu dati vetar u leđa da se još više trudi, sa jasnom spoznajom da je najbitnije učestvovati na najjačim takmičenjima, a Italija je sinonim za to. Uspeh ga čini sve boljim i daje maksimalnu motivaciju da se što više trudi. Biti najbolji među najboljima je uspeh. Andrej već ovog vikenda nastavlja na najvećem takmičenju WSK gde je prijavljano 100 učesnika, koje se održava na stazi u Lonatu, naravno sa Newman timom - dodao je Srđan Petrović otac i finansijer mlađanog Andreja.