Monca – izjava posle slobodnog treninga I kvalifikacija

21.10.2019

Slobodni trening je prosao dobro. Imali smo dobar tempo, ali je na kraju kvalifikacija smo imali malih problema setup-om , pogotovo na Lesmo krivinama. Volan nije slusao. Slobodni trening smo zavrsili na 13. Mestu. Na kraju kvalifikacija dogodio se jos jedan tehnicki problem, pukla je poluosovina. Tako da sam slobodne probe zavrsio nekih 5 minuta pre kraja treninga. Trening se odrzao po suvoj stazi.

 

Kvalifikacije, od samog jutra kisa. Na kvalifikacije smo svi izasli sa kisnim gumama. Od samog starta sam imao dobar tempo I bio konstatno u prvih deset. Izgleda da mi kisna Monca jako dobro lezi. Postepeno sam se ubrzavao, kao I ostali takmicari. Kvalifikacije jedan sam zavrsio kao 10.

Na drugim kvalifikacijama sam izasao malo kasnije, razlog je problem sa pritiskom u gumama. Zadnja desna guma je gubila pritisak. Po izlasku na stazu sam video da je moguci voziti jos brze, kisa je u tom trenutku stopirala, staza se delimicno prosusila. Uspeo sam da se popnem na poziciju 8. , u  sledecem krugu sam po sektorima bio jos dosta bolji, ali sam izgubio kontrolu na kocenju za krivinu Parabolica I okrenuo.

Startujem sa 8. Pozicije danas, trka pocinje u 16.20h.

Uzivo prenos na Porsche Carrera Cup Italia WEB stranici, kao I na FB stranici.

Sportski pozdrav, Jovan Lazarevic. #43