Uspešno završen 2. Reli Đerdap – pobednik Angelov u Škodi Fabiji R5

16.09.2019

Donji Milanovac, 16.9.2019. – Nakon dva takmičarska dana na putevima u sklopu Nacionalnog parka Đerdap, završen je 2. Reli Đerdap 2019. Reli je održan pod pokroviteljstvom Opštine Majdanpek u organizaciji ASK GAGA Avala Racing tima. Pretposlednje takmičenje u Šampionatu Srbije za 2019. godinu startalo je 20 posada, a završilo je njih 17. Pobedu je odnela gostujuća posada iz Bugarske, Miroslav Angelov i Georgi Gadžev. Oni su nastupali u vrhunski pripremljenoj Škodi Fabiji R5 koja spada među najbolje reli automobile na svetu.
 
Bugari su slavili ubedljivu pobedu u dominantnom automobilu. Od pet brzinskih ispita,  Angelov i Gadžev su slavili na svih pet i tako pružili vrhunsku predstavu za publiku iako nisu imali konkurenciju u klasi RC2.
 
Najbrža posada u Šampionatu Srbije dolazi iz Užica. Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić, članovi U3 Rally tima, slavili su drugi put ove godine za volanom Pežoa 208 R2. Baš kao i pobednici u generalnom plasmanu relija, ni Užičani nisu ništa prepustili slučaju te su bili najbrži na svih pet brzinskih ispita i zasluženo trijumfovali na 2. Reliju Đerdap.
 
Najbliži pratioci posade U3 Rally tima bili su momci iz Bajine Bašte. Goran Rabasović i Milan Janjić iz ASK Rid Sport u Sitroenu C2 R2 reli su završili na drugoj poziciji nakon velike borbe. Tokom prvog dana, Bajinobaštani su se mučili da pronađu ritam na brzinskom ispitu „Donji Milanovac“, ali su im tri prolaza brzinskim ispitom „Miroč“ u nedelju donela sigurnu drugu poziciju u šampionatu.
 
Najniži stepenik postolja pripao je posadi NV Racinga – Mihajlu Saviću i Živku Gajiću. Oni su na Reliju Đerdap nastupali sa Reno Klijom RS i bili su veoma blizu posade Rabasović / Janjić, međutim tokom drugog dana nisu mogli da prenesu momentum koji su imali u subotu, ali su ipak postigli vrhunski rezultat u jakoj konkurenciji.
 
Po klasama, pobede su odnele sledeće posade:
- Klasa 1: Ivan Obradović / Nikola Ekmeščić (ASK Šampion Bajina Bašta) – Zastava Jugo 55
- Klasa 2: Tomo Nikitović / Marko Milanović (ASU Užice) – Volksvagen Polo
- Klasa 4: Aleksandar Dučić / Vladimir Zarić (U3 Rally Team) – Pežo 208 R2