Izvestaj nakon trke – Vallelunga

16.09.2019

Peti trkacki vikend, to jest 9-a I 10-a trka Porsche Carrera Cup-a Italia se odrzala na stazi Vallelunga, staza u blizini Rima I to ovog vikenda. Program je isti kao I uvek, petak “free practice”, subota “Qualification” I “Race 1”, nedelja “Race 2”. Ovog trkackog vikenda nam se kockice bas I nisu sklopile. Od samog starta smo bili u problemu. Od samog starta mi se javljao jako cudan osecaj u automobilu. Automobil se jako cudno ponasao prilikom jakih kocenja I prilikom dodavanja gasa na izlasku iz krivina. Radio sam na tom problemu sa inzenjerom, trazili smo problem preko telemetrije, onboard snimka.

Vec u petak na slobodnim treninzima su poceli da se javljaju problemi sa menjacem, tacnije na izlazu iz krivine Tornatino, okretnica koja se prolazi prvom brzinom, prilikom menjanja stepena prenosa u visi stepen, auto to nije hteo da prihvati svaki put. Tacnije, javio se problem sa diferencijalom to jest sa sperom. Taj problem nas je pratio celog vikenda.

Kvalifikacije nisu prosle kako treba, opet zahvaljujuci istom problemu. Plasirao sam se kao 18ti.

Trku 1 sam startovao kao 18ti, tokom trke uspeo da se probijem do 15tog mesta, medjutim prilikom trkackih kontakta sa drugim vozacima, I ozbiljno ostecenog automobila, trku sam zavrsio kao 18ti.

Nedeljna trka, to jest trka 2, start takodje sa 18tog mesta, uspevam da se probijem par mesta unapred, ali vec par krugova posle starta trke, prilikom kocenja za Cimini 1 krivinu, I menjanja stepena prenosa u nizi, problem koji se javljao jos od petka je odradio svoje. Jaka “lomljavina” dopirala je iz zadnjeg dela automobila a po dashboard-u sam odmah znao da je problem sa menjacem.

Uspeo sam da se dovezem do boksa. Tu se za mene ovaj trkacki vikend zavrsio.

Utisak o svemu… Vallelunga je jako zanimljiva trkacka staza. Sa jako brzim a I prilicnom sporim krivinama. Sve u jednom. Meni se licno jako dopala I bas mi je zao sto je moj trkacki vikend prosao jako lose zbog problema sa automobilom.

Sledeci trkacki vikend se vozi na stazi Misano, 05/06. Oktobra. Tada se ujedno I odrzava cuveni Porsche-ov festival. Jako interesantno je to sto ce prva trka ili ti Race 1 nocna trka koja se vozi pod reflektorima.

Ne mogu da docekam sve to, a vec od danas pocinjem da se vredno pripremam.