Loš start odneo pobedu!

25.08.2019

Nedeljna trka, koja je bila pod velikim znakom pitanja zbog jutarnjeg potopa, donela je drugu poziciju za Milovana Vesnića u konkurenciji TCR Istočna Evropa. Jedan loš start doneo je tokom trke daleko više posla nego što je to bio slučaj u subotu, ali se uprkos svemu naš as izborio s rivalima, svim osim Dušana Kurila juniora, pa je na kraju ipak (ne)zadovoljan drugom pozicijom.

Pravi potop obrušio se u nedelju tokom noći i ranog jutra na pistu u blizini Orehove Potonj, potopivši kompletan padok, čak i deo garaža, pa je kompletan celodnevni program doveden u pitanje. Srećom, kiša je oko 10 sati stala, organizatori su uradili veliki posao da osposobe padok i stazu za trku, a na brifingu s vozačima dogovoreno je da se ne voze kvalifikacije, već da nedelja bude rezervisana samo za trke. Ta činjenica nije mnogo tangirala Vesnića, jer je on još u subotu upisao najbolji startnu poziciju i za nedelju. Međutim, nešto lošiji start asa iz Gorjana koštao ga je pada na četvrtu poziciju, te je pred Vesnićem tokom svih 25 minuta vožnje bilo mnogo više posla nego u subotu. Mnogo truda i angažovanja trebalo je Vesniću da savlada Martina Ribu i Jahima Galaša da bi na kraju stigao u svojoj „kupri TCR“ na cilj iza Dušana Kurila juniora, koji se najbolje snašao u svom „hjundaiju i30 N TCR“.

I ako nije uspeo da upiše i drugi trijumf vikenda na njemu omiljenoj pisti Slovakijaringa, Milovan Vesnić je uspeo da uveća prednost nad najvećim konkurentom za titulu, Jahimom Galašen, a naredna trka, možda i odlučujuća, biće na autodromu u Brnu, 6. i 7. septembra.