Edukacija i aktivne radionice kroz lepo druženje | Sportski auto i karting savez Srbije

Edukacija i aktivne radionice kroz lepo druženje


U hotelu Solaris u Vrnjačkoj banji, na programu je dvodnevni seminar za sportske funkcionere i sudije SAKSS- a. U subotu ujutru, tačno 93 polaznika pozdravili su predsednik Saveza, Staniša Lazarac, kao i Dušan Stevanović, pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka banja, koja je jedna od potpisnica ugovora o desetogodišnjem planu razvoja auto i karting sporta.

Potom su Branislav Pijević i Igor Marković držali predavanja o svim dužnostima, pravima i obavezama sportskih funkcionera i sudija na takmičenjima, a značajan deo predavanja protekao je u interaktivnoj komunikaciji, pojašnjenju situacija i opštim pitanjima koja su interesovala sve polaznike. Njima se pridružio i Vlada Jevtić, ispred Sekretarijata grada Beograda za bezbednost saobraćaja, fokusiravši se na važnost budne pažnje tokom trka, objasnivši kako se bukvalno u deliću sekunde pravovremenom reakcijom i koncentracijom može sprečiti incident

Deo o karting edukaciji održao je iskusni Momčilo Milojković, a nakon njega polaznike je s disciplinom „402 metra“ i suđenjem isteupoznao pionir ovog sporta u Srbiji, Zoran Slavković.

Zapažen deo imali su i predstavnici Crvenog krsta Vračara, čije je predavanje o prvoj pomoći na takmičenjima izazvao veliku pažnju. Posle uvodnog dela i gledanja konkretnih situacija na video snimcima, Marko Lučić i Ivan Stojanović, uz asistenciju svojih saradnica Milice i Jelene, simulirali su moguće situacije na poligonu. Tako su polaznici imali priliku da sami pokušaju da izvade unesrećenog iz automobila, rade reanimaciju, zaustavljaju krvarenje, itd... Gromoglasan aplauz zadovoljnih sadašnjih i budućih funkcionera najbolje je odslikao njihovo zadovoljstvo prikazanim, ali i naučenim veštinama.