Nemanja Milovanović | Sportski auto i karting savez Srbije

Nemanja Milovanović


Proslogodisnja sezona trkackog tima Nemanje Milovanovića i tima Planetwin 365 je protekla pod znakom brojnih tehničkih problema i usled njih su se desila i mnogo odustajanja, a posebno nam je žao sto nismo mogli realizovati sve nastupe u CEZ trkama, te smo se zadovoljili redovnim ućešćem u domaćem šampionatu. Kako je novi automobil stigao neposredno pred sam start sezone ni tim mehaničara, a ni sam vozač, Nemanja Milovanović, nije imao ni dovoljno vremena da "sraste" sa vozilom, te se i iz tog razloga desilo da rezultati nisu bili baš očekivani i prilikom tehničkih poteškoća bili smo prisiljeni da odustanemo od pojedinih trka.

Proslogodišnju sezonu pamtićemo po Hungaroringu u Mađarskoj, te smo usled kvara na menjaču propustili nastup u Austriji. Uspeli smo se vratiti na CEZ nastup u Beogradu i tu zabeležili prvo vreme, ali na samoj trci ponovo puca menjač i prinuđeni smo odustati od daljeg takmičenja. Kako nam je želja bila da budemo medju prvih šest u ukupnom plasmanu CEZ-a, vraćamo na trku u Hrvatsku i  u Rijeci na stazi Grobnik dešava se drama. Naime, na prvoj trci belezimo treće vrijeme i na finalnoj drugoj trci, dva kruga pred sam kraj, na trenutnoj trećoj poziciji, dešava se pucanje pneumatika, ali usled velike stečene prednosti i veštom reakcijom tima iz boksa kvar je brzo otklonjen i ipak završavamo na petoj poziciji. 

Nakon ovih nastupa u CEZ-u uporedo beležimo jos nastupa u domaćem šampionatu i kompletnu sezonu završavamo na trci na Ušću u Beogradu i zvanično se opršatamo kao  vecešampioni u domaćem šampionatu i kao jedanaesti u CEZ šampionatu.

Planovi za 2017. godinu su da nastupimo na CEZ trkama u Mađarskoj (Hungaroring) , Českoj (Brno), Slovačkoj (Slovakiaring), Beograd (Ušće), Slovenija (Cerklje), Banjaluka (Zaluzani), Hrvatska (Grobnik), Mađarska (Panoniaring) i u domaćem šampionatu na svim kružnim trkama koji se kalendarski ne budu poklapali sa trkama u CEZ sampionatu.

Naša očekivanja su da izborimo što bolji plasman u prvih pet takmičara, a želja nam je da se popnemo na što više postolja među prva tri takmičara. 

Uz naporan rad našeg trkačkog tima i rad na automobilu, kao i uz malo sporstke sreće i veliku podršku kompanije Planetwin 365 očekujemo da će ova sezona biti mnogo bolja nego prošla sa mnogo više sporstkih uspeha.